Direktlänk till inlägg 23 april 2010

K-märkta ruiner i Göteborg.

Av Månen - 23 april 2010 20:33

Visst var det längesedan, men det kan ju bero på att jag skjutsar likbleka, liggande människor på hjul hela dagarna. Att ha hjul, och för alltid vara liggande, verkar ju lite smålyxigt. Dessutom upplever dessa gamlingar en otrolig lyx - Bajsa på platsen man befinner sig på hela tiden. Mitt i sängen! Massvis av plus på kanten finns med detta levnadssätt. Maskiner tuggar åt dig, du får ha urinet bekvämt i en påse bredvid sig, man får ha flera olika hål i kroppen till olika praktiska skäl, och om en fluga bygger ett bo på dig så är det någon annan som fixar bort det från dig!


Ja, sjuttioplusare med hjärtfel, det skulle man vara! Lyx i överflöd och omsorgsfulla invandrare som torkar stjärten på en, om man inte orkar, det är grejer det. Man kan till och med låtsas-inte-orka, så gör de det åt en!


För äldrevården är jättelyxig här i Sverige. Men egentligen borde vi visa medlidande åt dessa stackars skröppliga pinnar, bestående av två revben och några gråstarrar och hjärntumörer, och avliva dem.


Okej, jag praktiserar på Sjuktransporter, Göteborg. Därav all min erfarenhet om spinkiga demensoffer utan speciellt mycket framtid. Jag tror nämligen inte att någon är villig att erbjuda dessa krakar varken jobb eller sysselsättning. Att ruttna utanpå, för att ruttna innanpå först 23 år senare verkar ju helnice. Borde man verkligen satsa på att hålla dessa ruiner vid liv? Kanske gör man det för att de är K-märkta. De har ju trots allt upplevt andra världskriget, liksom.


Nog om gamlingar. Sjuktransporter sysslar inte bara med att frakta skört gammalt gods. De skjutsar även femåringar med hjärtumörer, vilket är ganska tragiskt, eftersom femåringar ofta är oskyldigt små. Men visst, man kan väl låtsas att de deppiga tänker på just detta - Att femåringar faktiskt dör.


Sjuktransporterna kör nämligen deppiga snubbar också. En snubbe såg ut att försöka ta livet av sig mentalt, om han bara haft den lasern som han försökte framkalla genom sin mentala själdestruktivitetskraft alla superhjältar på Psyk har. Laserpricken som gör att man dör på pricken.  Precis var som helst. Önskedrömmen. 


Alltså, en superkraft som man bara önskar att man har, om man antingen är 70-plusare med hjärtstopp, bröstcancer och fått huvudet bortamputarat, eller om man bara är deppig. Den här superkraften finns alltså inte inbyggt i de suicidiala.
Synd, ändå. Levande är en belastning för vården, nämligen. Döda kräver knappt några resurser alls. De är så billiga, så billiga.


Tur att de deppiga är deppiga för att de tänker på dödssjuka femåringar. Så snälla de är, de deppiga.


Det är egentligen ganska mycket att hänga läpp för, det där med allt för korta liv. Så kanske borde jag ägna de döende barnen en tanke, och gå med i de deppigas bokcirkel, för att studera självmordstekniker och begravningsbyråers broschyrer dagarna i ända.


Barn dör. Synd.


Den här veckan har jag upplevt cirka tjugo halvdöda människor. Om man lägger ihop de halvdöda, och gör dem till heldöda, så får jag alltså tio döda. Wow. Jag har alltså upplevt tio lik den här veckan!

Månen tänker på döden nu. Tanken var så inbjudande förr. Nu är den ovälkommen. Jag blir lite sentimental. Fast åt det andra hållet. Allt var inte bättre förr.

Peace.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Månen - 16 januari 2015 22:19

Jag vaknar och bla bla bla jag orkar inte. För jag vet inte vad som kommer hända. Men någon gång i livet så kanske jag ändrar mig och får veta vad det egentligen handlar om. Jag kan skriva, men orkar inte sammanfatta och strukturera. Jag försöker bar...

Av Månen - 14 januari 2015 00:02

Hej vänner!Mitt liv är ganska trasigt, men jag har så lite tid att reflektera över det, att jag inte har tid att känna saker. Det är en bra grej. Jag jobbar nämligen på två jobb samtidigt, utan att tjäna någon märkbar summa pengar. På det ena jobbet ...

Av Månen - 5 januari 2015 19:05

Min hjärna placerar alltid människor i fyra fack.  1: De jag inte kan ljuga inför2: De jag verkligen kan ljuga inför3: De jag ljuger för, bara för att4: De jag inte borde ljuga inför Den första gruppen, som redan från början "står över mig" är i ...

Av Månen - 1 november 2014 23:05

Av denna bloggtorka, borde någon anta att jag har varit försvunnen. Jag har faktiskt varit försvunnen, och saboterat mitt liv en aning mer än vad jag vanligtvis gör. Jag råkade få för mig att dra till Barcelona i fem veckor. Där blev jag scimmad och ...

Av Månen - 28 augusti 2014 21:07

Askall no-minder (longboarding) from Niklas Molander on Vimeo. ...

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards