Direktlänk till inlägg 21 maj 2014

Ibland känner man att livet är funky!

Av Månen - 21 maj 2014 20:18

Ibland går det upp och ibland ned. Den här staden är byggd på det sättet, och idag var en dag då allt gick upp, för att avsluta den med ett ordentligt åk ned, fast själsligt gick det upp.

Nu pratar jag både om hur jag mår och hur otroligt fina backar det finns i Oslo. Jag är på något sätt manodepressiv, för en del dagar är lika roliga som skräp är i munnen när man är på klassfest. Andra dagar är så roliga att man nästan vill kalla sig själv för Findus.

Idag, efter jobbet var en sådan dag. Jag jobbar numera med att köra en liten orange bil i ett stort sjukhus, för att kasta paket i skåp. Jag lattjar runt med min truck och kopplar på massor av burar fyllda med paket, så känner jag mig lite som en lokförare i cirka två minuter, innan jag traskar runt i långa sjukhuskorridorer och hälsar på folk som valt att utbilda sig till antingen sjuksköterskor, läkare eller leukemisjuka.

Efter jobbet hoppade jag på min longboard, som kanske är lite på åren, och for ned för en enormt vackeroch lång backe. Det festliga med den backen är att jag varje morgon måste gå upp för den, men det är mödan värt, eftersom jag varje eftermiddag får förmånen att glida ned för den. Väl hemma gjorde jag en wok på papaya och ananas, för att sedan fara iväg mot nya äventyr. Jag placerade mig återigen på brädan, för att sedan placera mig och brädan bakom en trikk (ja, visst är det lustigt, men spårvagn heter faktiskt så på norska), där jag fick gratisskjuts upp för en så in i Norden lång backe. Väl uppe vid denna backe stod en gammal Volvobuss från gammeltiden parkerad utanför en matvaruaffär.

Jag hojtade till lite, när jag såg att denna buss innehöll en busschaufför. "Vad kostar det att resa med dig till toppen av Grefsenkollen", undrade jag med en nyfikenhet i blicken. Den vänliga busschauffören sa att resan var fri. Detta var underligt, eftersom Grefsenkollen var precis det ställe jag skulle till.

Regnet föll under bussfärden, och jag tänkte: Hur ska en pojkspoling som jag kunna hantera enorma farter, när det dessutom regnat? Jag ställde mig på toppen av Grefsenkollen och intalade mig att det kanske inte var så farligt ändå. Så tog jag på mig mina slidehandskar och fick en kick som heter duga, kan jag meddela. Jag for nedför och slidade och levde loppan i säkert sju minuter, innan denna enormt långa backe dessvärre tog slut.

Farväl för denna gång, sa jag till min vän Grefsenkollen, och så for jag vidare ned mot Sinsen. Vid Sinsen fick jag för mig att "slajda" i en allt för smal trottoar. Då lämnade min longboard mig och körde ut i vägen, medan min armbåge fick agera longboarddäck. Aj som katten, skrek jag, samtidigt som en inre oro hastigt letade sig fram. Brädan befann sig mitt i bilvägen med en sån där galen motorcykelkille med blodsmak i blicken. Han bromsade som tur var, och brädan klarade sig lika fint som min armbåge gjorde. Ja, jag blev alltså inte särskilt skadad, så min liknelse med brädan var alltså att den är kvar, i precis samma skick som den varit sedan igår. Min bräda har nämligen en tendens att faktiskt bli i sämre skick för var gång jag åker på den. Igår var den alltså i bättre skick.

Men den blev icke överkörd av en vildsint motorcyklist. Det är jag glad över.

Ha det fint, kamrater! Än så länge är inte denna bloggen död.

Ät bra och sund mat!

/Månen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Månen - 16 januari 2015 22:19

Jag vaknar och bla bla bla jag orkar inte. För jag vet inte vad som kommer hända. Men någon gång i livet så kanske jag ändrar mig och får veta vad det egentligen handlar om. Jag kan skriva, men orkar inte sammanfatta och strukturera. Jag försöker bar...

Av Månen - 14 januari 2015 00:02

Hej vänner!Mitt liv är ganska trasigt, men jag har så lite tid att reflektera över det, att jag inte har tid att känna saker. Det är en bra grej. Jag jobbar nämligen på två jobb samtidigt, utan att tjäna någon märkbar summa pengar. På det ena jobbet ...

Av Månen - 5 januari 2015 19:05

Min hjärna placerar alltid människor i fyra fack.  1: De jag inte kan ljuga inför2: De jag verkligen kan ljuga inför3: De jag ljuger för, bara för att4: De jag inte borde ljuga inför Den första gruppen, som redan från början "står över mig" är i ...

Av Månen - 1 november 2014 23:05

Av denna bloggtorka, borde någon anta att jag har varit försvunnen. Jag har faktiskt varit försvunnen, och saboterat mitt liv en aning mer än vad jag vanligtvis gör. Jag råkade få för mig att dra till Barcelona i fem veckor. Där blev jag scimmad och ...

Av Månen - 28 augusti 2014 21:07

Askall no-minder (longboarding) from Niklas Molander on Vimeo. ...

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards